Studio One

Blogi

“Kun Peter Pan vihdoin kasvoi isoksi”

Petri ”Pete” Elovaara urheili aktiivisesti parikymppistensä kynnykselle asti, mutta tipahti vaivihkaa urheilijanuorukaisesta sen tyypin muottiin, jonka elämään ”kuului urheilu”. Todellisuudessa se oikea treenaaminen toteutui ehkä muutamana viikkona vuodessa hästägeillä #Kesäkuntoon ja #Uusivuosi. Kuulostaako tutulta?

Toki pitkän linjan yrittäjältä ei urheilullisia lajeja elämästään uupunut. Lenkkeilyä, koiran kanssa touhuilua, laskuvarjohyppelyä, sukeltamista, snoukkaamista, sulkapalloa ja milloin mitäkin, mutta jos mielikuva itsestä on aktiiviliikkuja ei kerta viikossa parissa (tai kolmessa) kanna pitkälle. Ihminen on taitava huijaamaan itseään ja näin teki Petekin monta vuotta. Mielikuva itsestä jätti todellisuuden minän osittain varjoonsa ja lopulta fyysisen kunnon lasku ja uuvuttavat elämäntavat alkoivat syödä miestä.

Yrittäjän elämässä 250 tuntia töitä joka kuukausi ei Peten sanoin ole muuta kuin normaalia. Päivät eivät juuri eroa tosistaan ja raamit rakentuvat kutakuinkin näin: ”Aamut alkaa aikaisin ja illalla kymmeneltä tyhjennetään vielä sähköpostia sängyssä. Jossain välissä yritetään syödä jotain -yleensä jotain paskaa.”

Kesäloman jälkeen käytiin Peten kanssa kokeilemassa Kuuvuoren portaita. Olo oli kuulemma sen mukainen!

Kun arki on saatu sitten kahlattua läpi seuraa viikonlopun velvollisuudet.

”Yrittäjyyteen kuuluu myös vahvasti verkostoituminen, joka on jostain syystä aikamoista ryyppäämistä -monta kertaa viikossa. Ihan sairasta. 2015 keväällä heräsin olohuoneeni lattialta, hikilammikosta alasti, keskellä yötä. Päätin, että nyt loppuu tämä ja alkaa terveellinen elämä. Vähennän työtä, lisään liikuntaa. Myytiin firma pois siitä puolen vuoden päästä. Huilasin 6kk ja taas mentiin. Alkoi uudet yritykset. Mikään ei ollut oikeasti muuttunut. Oli yksi firma vähemmän, mut meno oli ihan samaa ku ennenki.”

Vuonna 2018 oli taas aika muuttaa kuvioita niin, että hyvinvoinnillakin olisi tilaa Peten elämässä. Mikko Lehtisen kanssa perustettu Tagomo oli uusi yritys tehdä maltillisemmin työtä ja urheilla säännöllisesti. ”Meni viikko ja töitä painettiin taas 250h/kk tahtia”.

Tilanne oli olevinaan vähän koominenkin, mutta huoli tulevaisuudesta oli todellinen. Etenkin keväästä 2018 eteenpäin. Ilouutinen isyydestä nimittäin havahdutti viimeistään todellisuuteen. Oma hyvinvointi voi toteutua vasta, kun sen itse arvottaa tarpeeksi korkealle elämässään.

”Silloin heräsin ja siksi olen nyt Venlan kanssa treenaamassa. Päätin jo silloin, että kesä vielä nautitaan. Menihän sitä kaljaa aika paljon. Paino nousi 92 kiloon ja näytin pahalta. Mutta olin päättänyt jotain ja nyt tää päätös pitää. Syy on paras mahdollinen – lapsi. Elokuun 4. laitoin korkin kiinni ja se pysyy kiinni vähintään vuoden. Tein Venlan kanssa 100 treenin sopimuksen, aloin katsoa mitä syön ja miten nukun ja lepään.”

Sopimus rustailtiin leppoisasti rullailujen yhteydessä.

Peten kanssa oltiin treenattu jo puolisen vuotta ennen uutta sadan tapaamisen sopimusta, mutta suurin tavoite on edelleen hyvinvointi. Kesäkuntoon voi päästä nopeastikin, kun tarpeeksi tiukoille itsensä vetää, mutta miksi? Miksi piiskata itseään muutaman viikon pätkän ja havitella tuloksia, joiden arvo ei sittenkään ole tarpeeksi korkealla, jotta se pyykkilauta pysyisi pidempäänkin yllä?

Pahoinvointi kehittyy ajan kanssa ja tottumukset sekä rutiinit vaativat paljon toistoja jäädäkseen -niin hyvät kuin huonotkin. Siksi kaikki se missä keskitytään nopeisiin tuloksiin tai ensisijainen motivaation lähde on ainoastaan niiden kilogrammojen karistaminen (eikä esimerkiksi sairauksien ehkäisy, hyvinvointi, jaksaminen, toimintakyvyn ylläpitäminen, työtehokkuus, parempi ajanhallinta, tunnesyömisen rajoittaminen…) päätyy helposti lopulta vain aikaisempaakin pahempaan tilanteeseen. Tämän myötä itsetunto laskee, kuin lehmän häntä ja epäonnistuminen saa luovuttamaan.

”Oon aina uskonut, että hyvä fyysinen kunto luo pohjan kaikkeen. Mut en oo koskaan oikeesti ollut hyvässä kunnossa – oon ollut välillä ehkä ok kunnossa.”

”Kun näen saunassa 50 vuotiaan ihmisen, joka on niin sanotusti tikissä, niin se herättää kunnioitusta. Kaikki ajattelee niin. Kaikki haluaa olla sitä. Sen saavuttaminen on kuitenkin aloitettava nyt. Nyt, vaikka mittariin tulee ”vasta” 35 vuotta.”

Ruuhkavuodet tunnetusti vaativat meiltä entistäkin enemmän suunnittelua, säätämistä, vaihtelevia rytmejä, univelkaa ja resursseja. Samalla me kuitenkin toimimme elävinä esimerkkeinä lapsillemme. ”älä tee niin ku mä teen, tee niin ku mä sanon” on yksiä huonoimpia ja silti ehkä kulutetuimpia tekosyitä huulillamme. Liikkumattomuus, tupakointi, alkoholin käyttö, kiroilu, pikaruoka ja huono elämänasenne ovat väistämättä periytyviä tapoja, vaikka ne eivät geenien mukana meihin ohjelmoidukaan.

Ei siellä treeneissä aina niin vakavaa ole. 😀

”Mun motivaatio on mun lapsi. Haluan, että mun tyttö katsoo mua 15 vuoden päästä kun olen 50-vuotias ja sanoo ”mun faija on supermies”. Haluan pystyä sinä vuonna juoksemaan mun tytön kanssa maratonin vierekkäin jos hän sitä harrastaa tai pelata 90 minuutin fudismatsin, jos  hän niin haluaa. Haluan hypätä kalliolta viiskymppisenä pääedellä mereen, tehdä takaperin voltin edelleen veneen keulasta, hypätä lentokoneesta, snoukata ja sukeltaa. Muutos on tehtävä nyt. Haluan olla supermies. Itselleni ja mun lapsille.”

Maratonit ja snoukkailut eivät toki ole meitä kaikkia varten, mutta omien juttujen ja yhteisten terveellisempien rutiinien löytäminen kuuluu meille kaikille. Se ei ole vain velvollisuus, mutta ennen kaikkea meidän etuoikeutemme. Hyödynnetään siis vapaan maailman etuja oikein, ja jos aloittaminen tuntuu haastavalta, pyydä rohkeasti apua – sitä kyllä löytyy!

Venla

Liikunnan voi aloittaa vasta aikuisiällä – ja silti oppia pitämään siitä!

Meillä on kyllä ihan mahtavia asiakkaita! Yksi heistä on Johanna, 51, joka halusi itse kirjoittaa tarinansa meille jaettavaksi, jotta voisi sillä rohkaista muitakin kaltaisiaan aloittamaan liikunnan!

Johannan tärkein tavoite valmennuksen alkaessa oli saada liikunta tuntumaan enemmän omalta jutulta ja sitä kautta saada se säännölliseksi osaksi elämää. Tässä olemmekin onnistuneet ja lisäksi olemme saaneet muun muassa lihaskuntoa parannettua ihan mielettömästi! Muistan vielä Johannan sanat alussa: “Yhtäkään punnertusta en ole ikinä saanut!” ja “Vatsalihaksiahan mulla ei ole.” ja muutaman muunkin lausahduksen. 😉 Mutta nyt punnerruksia tulee jo vaikka kuinka monta, ja vatsalihaksillakin tehdään jo monia haastavampiakin liikkeitä jatkuvalla kehityksellä! Ja mikä parasta: meillä on yhdessä treenatessa aina ihan huippuhauskaa! Lue Johannan tarina alta.

Roosa

“Kyllä, olen tietoinen liikunnan tärkeydestä. Ja siitä, että kaikki liikunta on enemmän kuin ei mitään. Liikunnan hyödyt yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ovat myös minulle ihan selvät. Liikunnasta saa mielenvirkeyttä ja hyvää oloa itselle, joka heijastuu myös kanssaihmisiin.

Mutta kun mua ei huvita. Ulkona on huono keli, joko sataa tai paistaa, on kylmä tai kuuma, tänään ei huvita enkä jaksa, ehkä huomenna. Nyt tekee mieli lohturuokaa, joka sisältää kermaa ja voita. Sitä paitsi en halua myöskään hikoilla, hikoileminen on inhottavaa. Liikkumisessa myös hengästyy ihan turhan takia. En halua mennä mihinkään ryhmäliikuntaan, koska siellä on liian kova tahti ja aina joku katsoo vain minua – ja siellä vasta hiki tulee. Enkä sitä paitsi pysy tahdissa, kun en osaa yhtäkään hienoa niissä tehtävää liikettä. Ja lisäksi nuo ryhmäjumpat ovat aina iltaisin, jolloin perhe vaatii jo äitiä pysymään kotona.

Elämä menee kuitenkin eteenpäin ja ikä tuo tullessaan uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia. Aika tarkalleen vuosi sitten olin messuilla, jossa jouduin puoliksi pakosta kokeilemaan jotain ihmeellistä kehonmittauslaitetta. Siis taas joku, joka syyllistää, etten liiku, tai että painoindeksini on liian korkea. Mutta tällä kertaa vastassa olikin nuori nainen, jonka sanat ja teot olivat positiivisia eivätkä syyllistäneet minua. Ajattelin siis, että voisin kokeilla yhden kerran ihan vaan vaikka siksi, että tuolle nuorelle, uudelle yrittäjälle tulee hyvä mieli. Menin siis ”rohkeasti” elämäni ensimmäisen kerran Personal trainerin tunnille.

Yllätyksekseni sain heti ensimmäisellä kerralla kuulla, etten ole toivoton tapaus. Ja ettei minun välttämättä tarvitse hikoilla, eikä myöskään osallistua vuoden päästä mihinkään Mrs. Isoäiti Fitness -kilpailuihin. Voisin siis treenata ihan oman aikatuluni ja omien tuntemuksieni mukaan, juuri minulle suunnitellulla ohjelmalla. Ajattelin, että mitään se ei ota, jos ei annakaan.

Ja niin aloitin ensimmäiset 20 kerran käynnit. Mietin joka kerta päivää ennen tuntia, että miten voisin selittää Personal trainerille, että nyt en voi tulla koska…. Mutta en tehnyt niin, koska ajattelin, että kyseessä on nuori yrittäjä, jolle jokainen peruutettu tunti on tulon menetys. Olin siis kiltti. Ja joka kerta sain huomata, että hyvä niin, sillä pidän omasta Personal traineristani ja siitä iloisesta vastaanotosta, joka minua aina joka treenikerran alussa on vastassa. Samalla saan koko tunnin puhua ihan oikean aikuisen kanssa treenin lomassa ihan muista, kuin työasioista. Ja aloinpa vielä huomata hyötyjäkin! Kuntoni nimittäin kasvoi niin, että sen huomaisi jo monissa liikkeissä treeneissä, sekä ihan arjessakin.

Ensimmäisen 20 kerran lähetessä loppua, ostin lisää kertoja –  ja taas lisää kertoja. Nyt olen superonnellinen, että olen saanut pidettyä itseäni niskasta kiinni ja jatkettua treenejä! Toki PT:lläni on ollut siihen suurin vaikutus. Käyn pääsääntöisesti kerran viikossa tunnin jumppaamassa ja olen siihen aikatauluun todella tyytyväinen. Sekä siihen, että minua kuunnellaan ja neuvotaan asiallisesti, ei syyllistäen. Muutaman kerran tosin olen huomannut, että minua hiukan huijataan, kun jonkin liikkeen toistoja tehdään muka kymmenen, ja kun itse lasken samalla, niin niitä tuleekin paljon enemmän! 😉 Mutta tämä on kai myös osoitus siitä, että kunto nousee ja jaksaminen lisääntyy.

Suosittelen kaikkia, ja erityisesti meitä, joilla on negatiivinen suhde liikuntaan, ottamaan rohkeasti ensimmäisen askeleen, ja käydä tutustumassa Hyvinvointivalmennus Studio Onen tiloihin ja toimintaan. Pidän itse kovasti Logomossa sijaitsevista ihanan, raikkaista ja yksityisistä tiloista. Oven vierestä on myös aina mahdollisuus saada parkkipaikka. Autolla liikkumisesta en siis vielä ihan kuitenkaan ole valmis  luopumaan. ;)”

-Johanna

Varaa oma aikasi 30min veloituksettomalle tutustumiskäynnille tästä!

 

 

Terveellisemmät banaani-mustikkamuffinssit

Viikonloppu on täällä taas! Viikonloppuisin tekee usein mieli syödä jotain vähän erikoisempaa ja parempaa ja useimmiten tämä tarkoittaa myös jotain epäterveellisempää. Sitä sen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa, sillä myös terveellinen voi todellakin olla hyvää!

Tässä idea, kuinka käyttää esimerkiksi tuoreet mustikat perinteisen mustikkapiirakan sijaan. Nappaa siis alta terveellisempi, mutta superhyvä resepti viikonlopun herkkuhetkiin!

Terveellisemmät banaani-mustikkamuffinssit

Ainekset:

2 banaania
3 kananmunaa
0,5dl kookosmaitoa
0,5dl rypsiöljyä
3rkl hunajaa
1,5dl täysjyvävehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijajauhetta tai –sokeria
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
2dl mustikoita
10 kpl muffinssivuokia (tai muffinssipelti)

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (kiertoilma 160 astetta). Muusaa banaani kulhossa, lisää joukkoon kananmunat, kookosmaito, rypsiöljy ja hunaja. Sekoita. Lisää erilliseen kulhoon täysjyvävehnäjauhot ja muut kuivat aineet. Sekoita. Lisää kuivat aineet vähitellen nostellen banaaniseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita ne nostellen muun taikinan sekaan. Jaa taikina muffinssivuokiin (jos käytät vuokien sijaan pelkkää peltiä, voitele pelti). Paista muffinsseja uunin alatasolla n. 25min niin, että muffinssit saavat kauniin ruskean pinnan ja ovat sisältä kypsiä, mutteivat turhan kuivia. Voit nauttia niin lämpiminä kuin jääkaappikylminäkin!

FullSizeRender-56Rentoa viikonloppua! 🙂

Roosa

 

Miksi odottaa syksyyn – aloita muutos kohti hyvinvointia jo kesällä!

Kesä on saapunut! Ihanaa, kun aurinko tuo lämpöä ja virkeyttä meidän suomalaistenkin päiviin. Kesähän on tunnetusti parasta aikaa ottaa rennosti riippukeinussa ja nautiskella kesäherkuista. Tämä harmillisen usein tarkoittaa myös sitä, että terveelliset elämäntavat tuppaavat unohtumaan kokonaan. Ja tästähän seuraavat ne kuuluisat kesäkilot. Mutta voisiko kesästä ottaa ilon irti ja samalla pitää huolta omasta kehosta ja hyvinvoinnista? Kyllä voi!

Hanna1

Mitä jos tämä kesä toisikin mukanaan muutoksen? Mitä jos tänä kesänä ei tulisikaan niitä kesäkiloja ja palaisit lomalta töihin virkeämpänä? Muutoksen ei tarvitse olla tehotreenistartti tai kitudieetti kesähelteillä, vaan jo pienillä hyvillä teoilla kesänvieton lomassa saadaan aikaan vireyttä ja keveyttä keholle ja mielelle.

Ulkona on ihanan lämmin, mikä tuo uudet ulottuvuudet meidän suomalaisten liikkumiseen. Hienona kesäpäivänä ei tarvitse aina mennä kuntosalille hikoilemaan, jos ei halua, vaan treenit voi toteuttaa myös ulkosalla. Arkiaktiivisuutta voi lisätä tekemällä puutarhatöitä pihalla, pyöräilemällä töihin tai soutelemalla mökin järvellä. Grillissä voi valmistaa terveellisiä kasviksia ja vähärasvaisia lihoja sekä välipalana nauttia kotimaisia marjoja. Kesähän on mitä otollisinta aikaa aloittaa pysyvä elämäntapamuutos kohti terveempää kehoa ja kevyempää oloa!

Ravinto

Muista ruokavaliossa perusasiat, niin pääset pitkälle. Kesälaihdutusdieeteillä ei usein saada aikaan pysyvää muutosta. Muista syödä säännöllisesti, monipuolisesti ja kohtuullisia annoksia, joista saat riittävästi kasviksia, kuitua ja proteiinia, sekä hyviä hiilihydraatteja ja rasvoja. Ole armollinen, kesällä voi myös grillata ja nauttia jäätelöä kohtuudella. Kesällä kotimaiset marjat, uudet perunat, kala ja tuoreet kasvikset ovat mahtavaa ruokaa, hyödynnä siis niitä! Pyöräytä vaikka marjoista smoothie tai loihdi raikas salaatti. Grilliin voi kokeilla laittaa grillivartaita kasviksilla, tomaattia, maissia, kesäkurpitsaa, kanaa tai vaikka ananasta. Pidä huolta myös riittävästä veden juonnista kesähelteillä!

Hanna2

.

Aktiivisuus

Kaikki liikunta ja arkiaktiivisuus ovat hyväksi keholle. Lyhyet työmatkat taittuvat kesällä mukavasti kävellen tai pyörällä. Lomalla voit mökillä uida ja soudella järvellä, hakata halkoja tai tehdä treenin kahvakuulalla. Metsässä ja luontopoluilla on ihana käydä reippaalla kävely- tai juoksulenkillä, samalla myös mieli rauhoittuu luonnon helmassa. Hyödynnä kesän valoisat aamut ja illat liikkumalla ulkona! Voit myös kokeilla jotain uutta lajia: miltä kuulostaisi, vaikka melonta tai tennis?

Hanna3

Hyvä tapa aloittaa lihaskunnon kohottaminen, on tehdä muutaman kerran viikossa nopea ja tehokas kokokropan kesätreeni. Mikä parasta treenin voi toteuttaa missä vaan, kotona, mökillä, reissussa, takapihalla tai luontopolulla omalla kehonpainolla, ilman välineitä. Jos halutaan vaihtelua lisää, voidaan treeniä tehostaa helposti pienvälineillä, kuten kuminauhalla tai kahvakuulalla. Tsekkaa myös lähialueesi ulkotreenipaikat. Kehonpainoharjoittelu on monipuolinen tapa kehittää omaa kroppaansa, voimaa, toiminnallisuutta ja kehonhallintaa. Sadepäivinä taas lihaskuntoa voi parantaa perinteisesti kuntosalilla.

Vaihtelu virkistää ja tärkeintä on löytää se itselle toimiva juttu, tehdä suunnitelmat sen mukaan ja nauttia tekemisestä! Liikkeiden tekniikat on hyvä katsoa kuntoon heti alussa ja huolehtia kehon kokonaisvaltaisesta liikkuvuudesta ympäri vuoden. Mikäli kaipaat monipuolisuutta, vaihtelua ja tehoa treeneihisi, varmuutta tekniikoihin tai tukea siihen, että liikuntaa ylipäätään tulee harrastettua säännöllisesti, ota avuksesi personal trainer. Ammattilaisen avulla pääset varmimmin tavoitteisiisi, olipa se sitten painon pudottaminen, lihaskunnon kasvattaminen, terveempi keho tai ihan vain energisempi arki.

Meillä on vieläpä tällä hetkellä menossa kesäkampanja, jossa saat personal trainer -valmennuksen koko kesäksi mielettömään hintaan 635€ (norm. 785€)! Kurkkaa lisätiedot täältä, ota ensimmäinen askel kohti muutosta jo tänään ja tee tulevasta kesästäsi parempi! 🙂 

Lisää pysyvän muutoksen toteuttamisesta voit lukea lataamalla maksuttoman oppaan; Pysyvä elämäntapamuutos – kuinka onnistua? Käy lataamassa opas täältä!

Aurinkoisin terveisin,
Hanna
koulutettu personal trainer

Startup-yrittäjän elämäntapamuutos

Meillä on ilo jakaa taas ihan mieletön onnistumistarina! Markku, 56, aloitti valmennuksen meillä kesäkuussa 2016. Hänellä oli tavoitteena saada niska- ja hartiasäryt kuriin sekä kohottaa yleiskuntoa. Lisäksi oheistavoitteena oli rasvaprosentin lasku.

Markku on omistajana kansainvälisille markkinoille tähtäävässä startup-yrityksessä. Kiire ja stressi ovat siis enemmän sääntöjä kuin poikkeuksia arjessa. Juuri nämä tekijät ovat monen kohdalla isoimpia syitä olla kiinnittämättä huomioita siihen jaksamisen kannalta tärkeimpään, eli itseensä.

Markun kanssa työskentely on ollut mahtavaa, sillä kiireen keskellä liikunnasta ja tasapainoisesta ravitsemuksesta on muodostunut hänelle suorastaan elinehtoja. Jo valmennuksen alussa päätimme, että liikunnan aikana emme ajattele bisneksiä, vaan annamme mielelle sen kaipaamaa muuta ajateltavaa sekä kropalle sen vaatimaa liikettä – niska- ja hartiakipujen lievitys pääosassa, yleisen kunnon parantuessa vääjäämättä samalla. Ja tässä olemme onnistuneet! Markun onnistuminen niin työelämässä kuin liikunnan ja hyvinvoinninkin parissa onkin ollut hienoa seurattavaa!

Valmennus alkoi kolmen kuukauden intensiivisellä valmennuksella, jolloin tapasimme miltei viikoittain. Intensiivivalmennuksen jälkeen Markku jatkoi omatoimisesti, hyödyntäen valmennuksen aikana saamiaan ohjelmia, sekä muun muassa käyden erilaisissa järjestämissämme workshopeissa.

Nyt, noin kahdeksan kuukautta valmennuksen aloittamisen jälkeen, teimme kolmannen Energiatestin ja Markun tulos oli parantunut yli neljä tuntia ensimmäisen testin jälkeen! Tämä siis tarkoittaa, että Markulla on nyt vuorokaudessa neljä tuntia enemmän aikaa olla aktiivinen ja tehdä rakastamiaan asioita aktiivisesti. Ja mikä parasta, niska- ja hartiasäryt ovat poissa. Myös rasvaprosentti saatiin tavoiteltuun laskuun. Huikeaa Markku!

Mikko

 

Markun ajatuksia valmennuksesta:

Usein ajatellaan, että lihas- ja yleiskunnon kasvattaminen vaatii investointeja, liittymistä klubeihin ja välinehankintoja. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Aloitimme vahvistamaan lihaksistoa ja kuntoa ilman mitään välineitä, vastuksena vain oman kehon paino. Mikon suunnitteleman ohjelman mukaisesti käytin seuraavaksi kotiin aiemmin hankittuja välineitä: käsipainoja, harjanvartta ja lenkkikenkiä. Myöhemmin ohjelmaa muutettaessa kaivettiin kaapista jumppapallo ja otettiin leuanvetotanko taas käyttöön.

Jokainen meistä voikin jumpata missä vain, kun on vain saanut hyvät, itselle sopivat niksit valmennuksesta. Nyt aloittaessani työjakson Saksassa on minulle päivänselvää, että ensimmäiset asusteet laukussa ovat juoksukamat!

Määrätietoisen harjoitteluni tuomat saavutukset ovat olleet perusta omalle jaksamiselle ja yllättävää kyllä myös muulle perheelle. Edistymiseni ja tulosten näkyminen ulospäin on saanut muun perheen lisäämään ja monipuolistamaan omaa harjoitteluaan, miettimään ruokavaliotaan ja hakemaa samoja hyviä fiiliksiä kuin itse olen saanut. Tähän tuskin olisimme päässeet, ellen olisi aloittanut treenaamista Mikon avulla, ja ennen kaikkea, asettanut alussa järkeviä tavoitteita.

IMG_20170322_071323

 

Liikunta osana kiireistä arkea

Liiku niin, että se antaa sinulle energiaa. Ei niin, että se vie sitä sinulta pois. Varo kasaamasta stressiä stressin päälle.

Haluan jakaa hieman ajatuksiani aiheesta, johon törmään todella usein – ja mihin olen myös itse joutunut toden teolla panostamaan kiireisen arkeni keskellä. Nimittäin: kuinka monta kertaa viikossa ihmisen tulisi liikkua, ja millä teholla?

Todella usein, kun kysyn ihmisiltä, mitä mieltä he itse ovat, saan vastaukseksi: “Varmaan pitäisi viisi kertaa viikossa salilla ja siihen sitten päälle aerobiset, mieluusti aamulla ennen töitä, vai?” Vastaukseni tähän on aina: riippuu kokonaisuudesta. Meillä kaikilla, kun on erilainen arki, erilaiset lähtökohdat ja erilaiset tavoitteet. Toki yleiset terveysliikuntasuositukset toimivat loistavina suunnannäyttäjinä, mutta ne ovat valtaväestölle suunnatut, eivät siis henkilökohtaisesti kenellekään määritellyt. Kuitenkin yksilön liikunnallinen tausta ja elämäntilanne vaikuttavat järkevään ja arkeen sopivaan liikuntamäärään todella paljon.

FullSizeRender-41

Ennen kuin erittelen ajatuksiani arkeen sopivasta liikunnasta tarkemmin, on syytä perehtyä kahteen asiaan ennen treenaamista – nimittäin lepoon ja ravitsemukseen. Kun puhutaan työssäkäyvän ihmisen tai ylipäätään kenen tahansa hyvinvoinnista, niin numero yksi kokonaiskuvassa on lepo. Ilman hyvää ja palauttavaa lepoa (uni ynnä muut muut palauttavat tukitoimet) ei pitkään arjessa jaksa. Huono levon ja rasituksen suhde näkyy nopeasti niin silmäpussien koossa, ajatusten hallinnassa kuin verenpaineessa ja vyötärönympäryksessäkin.

Levosta päästään ravitsemukseen, jonka roolia ei myöskään voi aliarvioida. Terveyttä tukeva ja edistävä ravitsemus rakentuu säännöllisyyden, monipuolisuuden, laadun ja määrän kautta – satunnaisia herkkuja unohtamatta. Nämä kaksi asiaa ovat myös todella tiiviisti yhteydessä toisiinsa, esimerkiksi rasvaisen ja epäterveellisen ruoan halu on tutkimuksissa yhdistetty huonoon lepoon. Sama pätee toisin päin, eli mikäli syö todella rasvaista tai muuten heikkolaatuista ruokaa, saattaa uni kärsiä.

Kun lepo ja ravitsemus alkavat olla niin sanotusti hanskassa, tulee liikunta kuvioihin. Haluan tiivistää nyrkkisääntöni seuraavasti (toimii myös ohjelmointini peruskivenä): liiku niin, että se antaa sinulle energiaa. Ei niin, että se vie sitä pois. Varo siis kasaamasta stressiä stressin päälle.

FullSizeRender-39

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Alla kaksi erilaista esimerkkiviikkoa.

Viikko 1 (ma-su) sisältää: töitä toimistolla noin 55h ma-pe, töissä unohtui lounas ti ja ke. Päälle normaalit kotityöt ja ruoanlaitot töiden jälkeen, viikonloppuna su meneekin sitten appivanhempien luona kyläillessä (ajomatkoineen 5h). Lapsien harrastuksiin kuskaukset vievät neljä iltaa. Huonosti nukuttuja öitä ma-pe 3 kpl, (5-6h unta). 

Kuulostaako tutulta? Mitä liikuntaa tähän viikkoon mahduttaisit? Onko kokonaiskuva huomioon ottaen järkeä mahduttaa viisi kovaa treeniä ja 3 aamuaerobista viikkoon? Tällaisia viikkoja silmällä pitäen kannattaa antaa reilusti aikaa levolle, eli keskittyä liikunnan saralla palauttavaan viikkoon. Esimerkkinä tällaisen viikon ohjelmoinnissa voisi olla 2 x 30min kävelylenkki rauhallisella temmolla, sekä 1 x 30min lihaskuntoharjoitus kehonpainolla kotona. Tarvittaessa kaikkiin harjoituksiin voi ottaa lapset ja/tai puolison mukaan. Treenien lomassa kevyttä venyttelyä ja rauhoittumista. Toki tähän vaikuttavat myös paljon henkilökohtaiset lähtökohdat ja tavoitteet. Kuulostaako mahdottomalta?

Viikko 2 (ma-su) sisältää: töitä toimistolla noin 40h ma-pe, töissä lounas joka päivä ja välipalanakin oli joka päivä mukana runsaat eväät. Normaalit kotityöt ja ruoanlaitot kuuluivat viikkoon, viikonloppu vapaa eli ei kalenterimerkintöjä. Lapsien harrastuksiin kuskaukset vievät tällä viikolla kaksi iltaa. Nukkumaan ma-pe klo 22.30 ja kello soi 06.30. Ei havaittavaa heräilyä öisin.

Kuulostaako tutulta? Mitä liikuntaa tähän viikkoon mahduttaisit? Onko kokonaiskuva huomioon ottaen mahdollista mahduttaa tähän viikkoon myös kehittäviä ja/tai raskaampia harjoituksia? Todennäköisesti tällaisella viikolla treeni kulkisi! Se olisi myös kokonaiskuva huomioon ottaen kehittävää ja pitkäjänteistä, koska lepo ja ravitsemus olisivat perustuksena harjoittelulle.  Esimerkkinä tällaisen viikon ohjelmoinnissa voisi olla 1 x 75min peruskestävyysalueella tapahtuva lenkki, 1 x 30-45min vauhtikestävyysalueella tapahtuva lenkki, sekä 2-3 kuntosaliharjoitusta tai ryhmäliikuntatuntia. Treeneihin sisältyisi myös liikkuvuusharjoittelua ja kehonhuoltoa. Toki taas muistaen henkilökohtaiset lähtökohdat ja tavoitteet. Miltä kuulostaa?

FullSizeRender-40

Näillä ajatuksilla toivotan sinulle antoisia hetkiä liikunnan parissa, sekä energistä arkea! Mikäli kaipaat tukea arkeesi saadaksesi liikunnan paitsi säännölliseksi, myös kokonaiskuvaa tukevaksi osaksi elämääsi, ota ihmeessä yhteyttä, autan mielelläni! 🙂

Mikko

Avopuoliso, kiireinen yrittäjä, koulutettu personal trainer ja kunnallisvaaliehdokas keväällä 2017 Turussa

Pariskunnan elämäntapamuutos

Huhtikuussa 2015 Sirpa, 56, ja Göran, 59, tekivät ison päätöksen ja päättivät muuttaa elämäntapansa pysyvästi. Tähän he ryhtyivät paitsi meidän avullamme, niin mikä parasta, myös toistensa tuella. Kummallakin oli tavoitteena painonpudotus ja sitä kautta terveyden edistäminen ja jaksamisen parantaminen. Lähdimme yhdessä kohti tavoitteita pienin, mutta varmoin askelin. Niin ravitsemusta kuin liikuntalajeja ja määriäkin alettiin rakentamaan vanhojen tottumusten pohjalta. Liikuntaa lisättiin pikkuhiljaa, ensin painottaen kävelyä, koska se oli jo entuudestaan tuttua ja mieluisaa puuhaa. Ravitsemuksessa liikkeelle lähdettiin ateriarytmin sovittamisesta omaan arkeen ja sitä kautta muun muassa kasvisten määrän lisäämisestä.

Valmennuksen aikana tavattiin yhdessä niin treenien kuin ravintokeskusteluidenkin merkeissä. Lisäksi sähköposteja ja viestejä vaihdettiin välillä hyvnkin tiuhaan, mutta yleensä ainakin viikoittain. Alkuun tavattiin ja viestiteltiin tiiviimmin, loppua kohden hiukan harvemmin. Kun tekemisistä alkoi muotoutua uusia rutiineja alkoivat asiat sujua omalla painollaan.

Elämäntaparemontin edetessä ja painon pudotessa pariskunta koki olotilansa kohenevan nopeasti. Olo muuttui pirteämmäksi ja arjessa huomasi jaksavansa ihan eri tavalla. Vaikkei matkanteko toki aina helppoa ollut, ruokkivat onnistumiset toisiaan, ja niinpä lokakuussa 2016 kumpikin oli päässyt asettamiinsa painonpudotustavoitteisiin, jopa ylittänyt ne! Sirpa onnistui pudottamaan painoa noin 20kg ja Göran noin 15kg. Göran kävi myös mittauttamassa veriarvonsa ja sai ilokseen huomata niidenkin parantuneen huimasti!

hyvinvointivalmennus_turku

Vaikka tavoitteet saavutettiin, ei tämä pariskunta suinkaan jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan asetti itselleen miltei välittömästi uuden tavoitteen! Uusi tavoite oli nimeltään Paavo Nurmi Marathon! Göranin tavoitteeksi asetettiin puolimaraton ja Sirpan tavoitteeksi kymppi. Uuden tavoitteen myötä valmennus kohdennettiin entistä enemmän koskemaan kunnonkohotusta. Jatkoimme siis yhdessä matkaa vielä reilut puoli vuotta. Uusi valmennusjakso toimi samalla hyvänä seurantajaksona ensimmäiselle puolen vuoden jaksolle. Elämäntapojen muuttaminen, kun on usein pitkä, vuosien prosessi, korostuu pysyvien muutosten aikaansaamisessa juurikin seurantajakson merkitys.

2.7.2016 koitti kauan odotettu ja hiukan pelättykin päivä. Päivä, jota kumpikaan ei vielä jokin aika sitten olisi uskonut edes näkevänsä! Vaikka jännitys oli epäilemättä kova, lähti kumpikin matkaan mielettömällä tsempillä! Tämä tsemppi jatkui koko matkan ja huipentui loppukireihin, jotka olivat ihan huikeat!

img_1621

img_1653

Alla vielä Sirpan ja Göranin mietteitä valmennuksesta:

Mitä valmennuksesta jäi käteen? Liikuntakipinä! Lisäksi ateriarytmin säännöllisyys, ateriamallit ja erilaiset vaihtoehdot jäivät pysyväksi osaksi arkea.

Mikä valmennuksessa oli parasta? Erityisen tyytyväisiä voimme olla valmennuksen kokonaisvaltaisuuteen. Valmennus huomioi laadukkaasti niin liikunnan kuin ravitsemuksenkin roolin painon pudotuksessa ja elämäntapamuutoksessa.

StudioOne-3863_sRGB

Miksi juuri Studio One? Valmennus oli oikeasti henkilökohtaista. Saimme omaan arkeemme suunniteltua valmennusta ja ohjeita, jotka perustuivat omiin tavoitteisiimme ja toiveisiimme. Voi olla, että olisimme saaneet parempiakin tuloksia, jos olisimme tehneet kaksi lihaskuntoharjoitusta viikoittain, mutta koska se oli meille suuri kynnys, emmekä olleet aikaisemmin harrastaneet sitä yhtään, laitettiin sitä toiveidemme mukaisesti ohjelmaan vain yksi kerta viikkoon. Ja tuloksia tuli silti! Lisäksi omat, yksityiset tilat olivat mukavat tapaamisilla. Harjoitustila sopi myös erinomaisesti kaltaisillemme ”kuntosalin vasta-alkajille”, sillä paikalle oli matala kynnys tulla, kun paikalla ei ollut samanaikaisesti muita ja tila oli muutenkin viihtyisä.

1. Haluat saavuttaa pysyviä tuloksia personal trainerin avulla. Teet mahtavan päätöksen ja otat yhteyttä meihin!

Kenelle suosittelisitte valmennusta? Kaikille! Saimme tavoitteidemme saavuttamiseen tärkeää tukea ja kannustusta valmentajilta. Myös puolison tuki oli elintärkeä, yksin emme olisi tällaisiin tuloksiin päässeet. Löysimme myös yhteisen harrastuksen. Haluammekin kannustaa myös muita pariskuntia lähtemään valmennukseen yhdessä! Moni varmasti ajattelee myös olevansa liian vanha tai liian huonossa kunnossa, mutta haluamme korostaa, etteivät nämä ole esteitä valmennukseen lähtemiselle. Ei myöskään kannata ajatella, että valmentajien ikä tai hyväkuntoisuus itseesi verrattuna olisivat haitaksi. Meitä tämä ei ainakaan haitannut yhtään! Valmentajat olivat erittäin helposti lähestyttäviä, ammattitaitoisia ja ymmärtäväisiä. Heillä oli kyky samaistua tilanteeseemme. Ja vielä kaikille itseään epäileville: koska me pystyimme tähän, pystyt sinäkin!

Usko siis itseesi, ole ennakkoluuloton ja tavoittele rohkeasti unelmiasi! Mahtavaa loppuviikkoa! 🙂

Roosa

Tutustu valmennuksiimme täällä ja varaa aikasi veloituksettomaan 30min tapaamiseen valmentajan kanssa!

“Meidän isä jaksaa aina leikkiä!”

Näin isänpäivän kynnyksellä moni pohtii, mitä hankkia isälle, isoisälle tai omien lasten isälle, eli puolisolle lahjaksi tänä vuonna. Villapaitoja on jo kertynyt riittävästi kaappeihin, kirjojakin on hyllyt täynnä. Pitäisiköhän isä jostain uudesta digitaalisesta vempaimesta? Valinnanvaraa tänä päivänä riittää, mutta mistä isä oikeasti pitäisi? Itselläkin lahjan hankinta oli mielessä ja valinnanvaikeuden edessä päätin tarkastella asiaa isän näkökulmasta: mistä asiasta olisi isälleni iloa ja hyötyä mahdollisimman pitkään? Tavaralahjat unohtuvat usein kaapin perälle tai lahjan voi joutua vaihtamaan, vaikkapa paidan väärän koon vuoksi.

Pohdin mielessäni lahjavalintoja muistellen samalla lapsuuteni iloisia vaellusretkiä, hiihtolenkkejä ja pihaleikkejä isäni kanssa. Miten mukavaa oli, kun isä jaksoi aina touhuta ja pelata kanssani! Ja samalla sen hoksasin – terveys! Haluaisin antaa isälleni hyvinvointia ja terveyttä lahjaksi! Niitä ei tietenkään voi noin vain lahjapakettiin kääriä, mutta eikö olisi hienoa jos lahjallani voisin jollakin tavalla tukea isän terveyttä ja jaksamista arjessa? Haluan retkeillä, liikkua ja puuhailla isäni kanssa vielä monen vuoden päästäkin!

Mitäpä jos tänä vuonna hankkisit siis materian sijaan lahjan, joka lisää läheisesi hyvinvointia? Lahjan, josta on hyötyä vielä tulevaisuudessakin, koko perheelle. Lahjakortti studiomme PT-palveluihin tai ravintovalmennukseen tuo varmasti iloa saajalleen! Olipa isäsi, isoisäsi tai puolisosi tavoitteet mitä tahansa, ne on helpompi saavuttaa yhdessä tavoitteiden mukaisessa valmennuksessa.

Lahjakortin summan voit määrittää itse, mutta palvelun sisältö räätälöidään aina lahjan saajan kanssa juuri hänen tavoitteitaan tukeviksi. Kovin suurta arvoa lahjakorttiin ei tarvitse ladata, saavuttaakseen jo merkittävää hyötyä! Esimerkiksi 69€ arvoisella lahjakortilla lahjansaaja pääsee testauttamaan kuntonsa kokonaisvaltaisesti ja saa sen pohjalta kehityskohteet ja vinkit jatkoon! Käytämme kuntotestinä Energiatestiä, joka huomioi niin fyysisen kunnon (lihaskunto, aerobinen kunto, verenpaine, vyötärönympärys, kehonkoostumus ja elämäntavat) kuin henkisenkin jaksamisen.

Lahjakortin voit tilata sähköpostitse: info@studio-one.fi. Kaikille isänpäivälahjan ostajille haluamme tarjota myös erikoisedun: mikäli isä lähtee valmennukseen, myös perheenjäsenet ovat tervetulleita mukaan kahdelle treeni- tai ruoanlaittokerralle studiolle! Yhdessä tekeminen kannustaa ja motivoi sekä tuo iloa ja hyviä hetkiä, joita sitten vanhempana voi muistella. ☺

Palatakseni kirjoituksen otsikkoon… jos lapseltasi (nyt tai joskus tulevaisuudessa) kysyttäisiin mikä isässä on parasta, eikö olisi hienoa että hän voisi vastata otsikon mukaisesti ”Se, että meidän isä jaksaa aina leikkiä!”

Sini

nayttokuva-2016-11-01-kello-15-01-42

 

 

 

Luo itsellesi loistavat rutiinit! 

Rutiinit, arjen pahimmat tylsistyttäjät? Ne yhdistetään usein yksitoikkoiseen elämään, mutta voiko rutiineista olla jotain hyötyäkin?

Ihmiset tavoittelevat silloin tällöin muutoksia elämäntapoihin, useasti juuri näin kesän jälkeen arkisen aherruksen taas jatkuessa. Saatat ehkä kaivata energisempää ja terveempää oloa, ja tehdä muutoksia liikunta- ja ruokailutottumuksiisi? Nopea pikadieetti tai kuntokuuri saattaa houkutella, mutta muutosten pysyvyydestä ei näillä pikakeinoilla ole takeita. Itse uskon vahvasti, että hyvinvoinnin perustana ovat päivittäiset, terveelliset rutiinit. Jos siis haluat voida hyvin, tiettyjä tapoja ja valintoja on toistettava päivittäin, pidempään kuin muutaman viikon tai kuukauden ajan. Hyvät rutiinit näyttäisivät myös ruokkivan lisää hyviä rutiineja, esimerkiksi liikunta ja terveellinen ruokavalio kulkevat usein käsi kädessä.

the-eleventh-hour-758926_1920

Rutiinit arjessamme

Mieti hetki, millaisia rutiineja sinulla on päivittäin, esimerkiksi aamulla heti herättyäsi? Syötkö aamupalan, pesetkö hampaat, luetko lehden tai lähdetkö treenaamaan? Jopa 95 prosenttia tekemistämme asioista ovat tottumusten aikaansaannosta ja ilman rutiineja joutuisimme käyttämään valtavasti energiaa kaikkeen mitä teemme. Tämän vuoksi rutiinien merkitystä terveydelle ei voi aliarvioida. Miten on, ovatko nykyiset rutiinit jo terveyttäsi edistäviä tai ylläpitäviä vai kenties sitä heikentäviä?

Pienillä muutoksilla suuria lopputuloksia

Kun haluat juurruttaa uusia rutiineja arkeen tai muuttaa vanhoja, lähde liikkeelle pienin askelin. Jos yrität ahnehtia liian monta suurta muutosta yhtä aikaa, muutoksesta tulee helposti liian haastavaa. Näin ollen alkuinnostus loppuu, motivaatiota on vaikea ylläpitää ja muutos tuskin on pysyvää. Etene siis asia kerrallaan ja toista uuttaa asiaa niin kauan, että se sujuu itsestään. Sitten voit siirtyä eteenpäin seuraavan tavan opetteluun.

Mieti ensin, mikä olisi juuri sinun hyvinvointisi kannalta oleellisin realistisesti toteutettavissa oleva, uusi, terveyttä edistävä tapa? Millainen toiminta auttaisi sinua etenemään kohti tavoitteita ja tukisi hyvinvointia juuri tässä elämäntilanteessa? Onhan uusi tavoiteltava rutiini omien arvojesi mukainen?

tyomatkapyoraily

Uusien rutiinien luomisessa voit lähteä liikkeelle esimerkiksi näin:

Kirjoita suunnitelma
Kun olet päättänyt, minkä uuden tavan haluat opetella, kirjaa ajatukset ylös. Tarkenna tavoittelemasi rutiini mahdollisimman konkreettiseksi ja tarkaksi. Esimerkiksi ”Syön enemmän kasviksia” on vielä epätarkka rutiini, mutta ”Täytän puolet lautasesta kasviksilla tai salaatilla työpaikan lounasruokalassa” on jo konkreettinen, toteutettavissa oleva tapa.

Innostu ja motivoidu
Hyödynnä alkuinnostus ja aloita muutoksen tekeminen heti! Mieti miten hyödyt tästä uudesta tavastasi? Mikä on opeteltavan toiminnan taustalla oleva tavoite, johon pyrit? Muista, että motivaation on tultava sinulta itseltäsi sisältä päin, ei kenenkään ulkopuolisen sanelemana.

Kasvata tapaasi vähitellen tai rakenna vanhan päälle
Aikaa vaativat tavat, esimerkiksi tunnin kävelylenkki kerran viikossa, on helpompi aloittaa lyhyemmissä, esimerkiksi vartin pätkissä. Voit myös kokeilla tapojen ketjuttamista. Tässä tapauksessa hyödynnät jo olemassa olevia tapoja uusien rakentamisessa. Jos sinulla on ollut tapana käydä töiden päätteeksi ystävän kanssa pullakahvilla, voit muokata rutiinia vaihtamalla pullan terveellisempään vaihtoehtoon, vaikkapa smoothieen. Näin sallit töiden jälkeisen hengähdyshetken edelleen itsellesi, mutta nyt myös terveytesi parasta ajatellen.

StudioOne-3809_sRGB
Lyhyesti vinkkejä tapamuutoksiin:

– Tiedosta, että muutoksesta voi tulla pysyvä vain silloin kun teet siitä tavan itsellesi.
– Tärkeintä on aloittaa! Vain siten voit opetella uusia tapoja ja saavuttaa tavoitteesi.
– Toistuvuus johtaa onnistumiseen.
– Keskity yhteen asiaan kerrallaan ja anna muutokselle aikaa.
– Ajattele positiivisesti! Mitä hyötyä uudesta tavasta on minulle? Yritä nähdä uuden tavan positiiviset puolet vaikeinakin hetkinä.
– Kaikki muutokset voivat aluksi tuntua vaikeilta, mutta tavat tekevät niistä ajan kanssa helpompia.
– Kehittele juuri sinulle toimivat strategiat muutokseen.

Mitä jos kuitenkin repsahdan?

Muutosten tekeminen on monivaiheinen prosessi, johon kuuluu myös repsahdusvaihe. Vanhaan toimintamalliin palaaminen saattaa tapahtua niinä hetkinä, jolloin tunnet epävarmuutta, väsymystä tai psyykkistä stressiä. Repsahduksia tulee kaikille, joten älä siis turhaan ruoski itseäsi, jos koet epäonnistuneesi hetkellisesti. Salliva ja joustava asenne tekee repsahduksista inhimillisiä, eikä saa ajatuksia suuntautumaan epäonnistumisten suuntaan. Voit aina palata takaisin uusien tapojen opetteluun ja positiivinen ajattelu kannustaa sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi.

aloita

Ennakoi ongelmat

Ongelmiin kannattaa varautua jo etukäteen ennakoimalla: miten esimerkiksi jaksan jatkaa kuntoilua syksyn tullessa, kun on pimeää ja väsyttää? Tiedosta mahdolliset ongelmat, sillä meille jokaiselle saattaa tulla mutkia matkaan. Voin kertoa omakohtaisen esimerkin. Olin päättänyt aloittaa työmatkapyöräilyn, ja kun ensimmäinen sateinen aamu koitti, mukavuudenhalu vei voiton; hurautin autolla töihin. Tästä viisastuneena varauduin seuraavaan sadepäivään laittamalla sadevaatteet esille eteiseen jo edellisenä iltana, joten ne oli helppo vetää päälle töihin lähtiessä. Ongelma selätetty pienellä valmistelulla!

Ympäristön merkitys

Pyri luomaan sellainen ympäristö, joka tukee sinua uuden tavan harjoittelussa. Kun motivaatio on koetuksella, tukevatko ja auttavatko lähimmäisesi sinua? Sosiaalinen tuki on tutkitusti yksi tärkeimmistä tapamuutoksien onnistumiseen vaikuttavista tekijöistä. Sen vuoksi esimerkiksi valmennus pienryhmässä voi parantaa todennäköisyyttäsi onnistua, kun etenet kohti tavoitteita samanhenkisten ihmisten tukemana. Ryhmävalmennus ei tarkoita, että kaikille asetettaisiin samat tavoitteet, vaan jokaisen tavoitteet ovat tietysti omaan elämäntilanteeseen ja arvoihin sopivat. Erilaisista tavoitteista huolimatta ryhmän tuki antaa sinulle positiivista energiaa jatkaa muutosten tekemistä!

Pienryhmävalmennuksessamme opit, miten löytää juuri sinulle sopivia tapoja lisätä liikuntaa ja arkiaktiivisuutta. Kun löydät toimivia strategioita oppia uusia rutiineja, voit juurruttaa minkä tahansa positiivisen muutoksen elämääsi. Tapojen oppiminen ei ole siis rakettitiedettä tai vaadi valtavaa tahdonlujuutta, mutta niiden rakentamiseen ja juurruttamiseen osaksi arkea voi useasti tarvita apua ja tukea. Tahdonvoimaakin ehkä ripaus tarvitaan, mutta uuden tavan rakentaminen onnistuu, kun sen tekee suunnitelmallisesti ja järkevästi.

IMG_1322

Seuraava vähän liikkuville naisille suunnattu pienryhmävalmennus alkaa 26.10. minun ohjauksessani. Mukaan mahtuu 6-8 liikuntaa aloittelevaa naista. Lähde mukaan hyvään porukkaan liikkumaan ja opettelemaan uusia tapoja, jotka tuovat energiaa, jaksamista ja hyvää oloa elämääsi!

Näyttökuva 2016-07-22 kello 16.09.23

 

.
Iloa syksyyn ja arkisiin rutiineihin, niihin uusiin tai vanhoihin! 🙂

Sini

.
Loppuun vielä linkkivinkki, käy tutustumassa:
Pieni Päätös Päivässä on kuuden terveysalan järjestön yhteinen sekä RAY:n tukema hanke, joka kannustaa tekemään asioita jotka saavat juuri sinut voimaan hieman paremmin. Sivustolla voit jakaa omat onnistumiset ja oivallukset, mutta myös ne epäonnistumisen kokemukset. Voit myös selailla muiden käyttäjien kertomuksia pienistä onnistumisista, jotka saattavat tsempata sinua eteenpäin kohti omia tavoitteitasi!

Personal trainereiden monet kasvot – panosta valmentajan etsimiseen

Mielestäni henkilökohtaisen valmentajan eli personal trainerin yksi suurimmista tehtävistä on suunnitella ja ohjata asiakasta kohti terveempiä elämäntapoja henkilökohtaisten tavoitteiden mukaisesti. Mutta mikä on mielestäni tärkeintä vaikuttamisen kannalta (joka valitettavan useasti unohtuu) ja, joka on kaiken personal trainerin toiminnan ydin: henkilökemioiden on kohdattava! Meitä valmentajia on moneen junaan, ja niin on valmennettaviakin. Siksi olisikin äärimmäisen tärkeää, että jokainen valmennussuhteeseen haluava/sitä tarvitseva tuntisi valmentajan olevan juuri oikea hänelle. Ei siis riitä, että valmentaja tuntee fysiologian kuin omat taskunsa, mikäli kommunikointi asiakkaan ja valmentajan välillä ei toimi. Se ei nimittäin hyödytä kumpaakaan osapuolta.

StudioOne-3776_sRGB

Luettelen seuraavaksi muutaman personal trainerin stereotypian, joihin olen joko itse törmännyt tai, joihin asiakkaani ovat törmänneet:

Piiskuri – tämä on yleisin!

Piiskuri ei välitä asiakkaan tavoitteista. Piiskuri yleensä asettaa itse (asiakkaalle välttämättä edes kertomatta) liian suuret ja epärealistiset tavoitteet valmennukselle. Piiskuri nauttii siitä, kun hiki lentää. Piiskuria ei kiinnosta hyvinvointi – tuloksia saadaan nopeasti, mutta valitettavasti saavutetut tulokset katoavat valmennuksen jälkeen vähintäänkin samalla vauhdilla, kun tulivatkin. Treeneissä ei hymyillä, vaan töitä tehdään aina tosissaan. Piiskurin slogan kuuluukin: ”Ei tuloksia ilman kipua!”

Löysäilijä – toinen ääripää

Löysäilijä on erittäin huolissaan siitä, että asiakas ei vain nostaisi liian raskaita painoja tai hengästyisi ainakaan kovin pahasti. Näin ollen asiakas ei missään vaiheessa luultavasti myöskään ylitä itseään ja täten kehitys jää puolitiehen. Löysäilijä pelkää (usein anatomian tietämyksen puutteen vuoksi) suuresti vahingoittavansa asiakasta, mikäli treeneissä tulee hiki. Löysäilijä kamppailee usein asiakkaan kehittymisen ja tavoitteiden kanssa – syyllistäen hyvin paljon myös itseään. Yhdessä asetetut tavoitteet tuntuvat todella kaukaisilta, mutta toisaalta tätä mallia hän helpottaa sanomalla itselleen: ”Ei Roomaa päivässä rakennettu – ei parissa vuodessakaan…”.  Kumpikin osapuoli kokee, että se jokin tästä puuttuu.

Aito personal trainingin ammattilainen – tätä me haluamme olla!

Aito personal trainingin ammattilainen kuuntelee asiakasta tämän ensimmäisestä lauseesta lähtien. Aito personal trainingin ammattilainen kertoo rehellisesti asiakkaalleen minkälaiset tavoitteet ovat realistisia, ja mitä kohti yhteisellä taipaleella mennään. Aito ammattilainen ymmärtää, että aina ei voi treenata täysillä, vaan treenit ja ravinto on sovitettava jokaisen henkilökohtaiseen arkeen sopivaksi kokonaisuudeksi. Aito ammattilainen osaa kommunikoida asiakkaan ”kielellä”, sekä muistaa asiakkaalle aidosti tärkeät asiat. Treenaaminen aidon personal training ammattilaisen kanssa on jouhevaa ja motivoivaa, sekä sopivan monipuolista! Positiivinen fiilis välittyy, ja sen tärkein tulema on hymy molempien kasvoilla aina tavatessa!

personal_trainers_header

Miten me sitten valmennamme?

Meidän tavoitteenamme on olla alan ammattimaisin ja ennen kaikkea henkilökohtaisin toimija. Meillä on asiakkainamme laaja kirjo eri persoonia, joille kaikille on rakennettu juuri heidän tavoitteensa ja arkensa huomioiden paras mahdollinen kokonaisuus. Tavoitteemme on, että aito personal training ammattimaisuus näkyy ja välittyy kaikesta tekemisestämme!

Koe meidän toimintatapamme ja tule kokeilemaan 30 minuuttia ohjauksessamme veloituksetta ja ilman sitoutumista, omissa yksityisissä tiloissamme, omien tavoitteidesi ja toiveidesi mukaisesti! Koet samalla, mitä aito personal training ammattilainen voi sinussa saada aikaan. Löydetään yhdessä paras versio sinusta!

nayttokuva-2016-09-08-kello-14-11-00

 

Tutustu tarjoamiimme valmennuksiin tästä!

Mikko

valmennus